Σπύρος Παπαπετρόπουλος

MD, PhD Executive Vice President, Research and Development and Chief Medical Officer at Cavion

Ο Σπύρος Παπαπετρόπουλος είναι ένας αναγνωρισμένης φήμης ερευνητής, έμπειρο στέλεχος της βιοφαρμακευτικής βιομηχανίας, πρωτοπόρος στον τομέα της ψηφιακής υγείας και παράγοντας που μπορεί να φέρει την αλλαγή.

Πριν ενταχθεί στο δυναμικό της Cavion ως Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης και Ιατρικό Διευθυντής, κατείχε θέσεις αυξημένης ευθύνης στη Μονάδα Πειραματικής Νευρολογίας της Biogen, στο Τμήμα Παγκόσμιων Ιατρικών Υποθέσεων της Allergan, στη Μονάδα Έρευνας Νευροεπιστημών της Pfizer και στο Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης Προϊόντων Ειδικών Αγορών της TEVA. Έχει καταθέσει πολλούς φακέλους Νέων Ερευνητικών Φαρμάκων και έχει επιβλέψει ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων ανάπτυξης φαρμάκων, που έχουν οδηγήσει σε επιτυχείς καταθέσεις σε ρυθμιστικές αρχές και νέα λανσαρίσματα προϊόντων, παγκοσμίως. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στην ανάπτυξη προτύπων αξιολόγησης προϊόντων ψηφιακής υγείας και νέων τεχνολογικών εργαλείων και λύσεων υγείας.

Ο Σπύρος Παπαπετρόπουλος είναι Νευρολόγος εκπαιδευμένος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Queen’s Square/UCL του Λονδίνου, ενώ απασχολείται ως Σύμβουλος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. και ως Εθελοντής Καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, Miller School of Medicine. Έχει συγγράψει περισσότερα από 160 αξιολογημένα από ομότιμους άρθρα, αρκετά κεφάλαια βιβλίων, ενώ παρουσιάζει και προεδρεύει σε επιστημονικές συνεδριάσεις από το 1998. Είναι τέλος, μέλος διαφόρων αμερικανικών Κυβερνητικών και μη κερδοσκοπικών επιτροπών για την υγεία και την καινοτόμο βιοϊατρική έρευνα.