Κώστας Αξαρλόγλου

Πρύτανης & Καθηγητής Διεθνών Επιχειρηματικών Σχέσεων & Στρατηγικής

Ο Κώστας Αξαρλόγλου είναι Πρύτανης και Καθηγητής διεθνών επιχειρηματικών σχέσεων και στρατηγικής στο ALBA Graduate Business School. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια University of Michigan, Duke University, Babson College, όπου ήταν ο κάτοχος της ερευνητικής έδρας Michael Gerrits και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ο κ. Αξαρλόγλου έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Michigan, Ann Arbor του οποίου είναι διδάκτορας από το 1995.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εμπίπτουν στις περιοχές των διεθνών επιχειρηματικών σχέσεων (ξένες άμεσες επενδύσεις). Τα αποτελέσματα της έρευνάς του έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως το Management Science, το Journal of Business, το Journal of the European Economic Association, το Eastern Economic Journal και το Managerial and Decision Economics. Έχει αποσπάσει αρκετές ερευνητικές υποτροφίες και έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς του σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια.

Ο Κώστας Αξαρλόγλου, που είναι αποδέκτης της υποτροφίας Fulbright, έχει εκτεταμένη διδακτική εμπειρία σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης στελεχών επιχειρήσεων, καθώς και σε επιχειρήσεις όπως Carrrefour, ΔΕΗ, Cosmote, Eurobank, GSK, Janssen Cilag, Interamerican, ING, Larco, Novo Nordisk, Philip Morris, Quest, Tasty, Titan, Vodafone, κλπ. Επίσης έχει τιμηθεί με βραβεία για την ποιότητα της διδασκαλίας του.

Είναι μέλος σε Δ.Σ. μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

Τέλος, είναι μέλος του American Economic Association.