Κωνσταντίνος Τσιούφης

Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

O Κώστας Τσιούφης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και υπεύθυνος για τη Μονάδα Υπέρτασης του.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987 και απέκτησε διδακτορικό τίτλο από το ίδιο πανεπιστήμιο το 1997. Η κλινική του εξειδίκευση έγινε στο πεδίο της Παρεμβατικής Καρδιολογίας και Υπέρτασης και πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αργότερα στο Veterans Affairs Medical Center του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσιγκτον.

Είναι Μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των επιστημονικών περιοδικών Journal of Hypertension, Hellenic Journal of Cardiology, Clinical Research in Cardiology, Journal of Hypertension Research και αξιολογητής εργασιών  σε σημαντικές διεθνείς εκδόσεις στον τομέα Καρδιολογίας και Εντατικής Φροντίδας.

Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων που αφορούν την υπερτασική νόσο, την στεφανιαία νόσο, την καρδιονεφρική νόσο, την επεμβατική καρδιολογία, τις περιφερειακές αγγειακές νόσους και τις νέες παρεμβατικές θεραπείες στην υπέρταση.

Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά (ως πρωτογενής ερευνητής) σε σημαντικές κλινικές μελέτες στον τομέα της υπέρτασης, καρδιακής ανεπάρκειας και στεφανιαίας νόσου.

Έχει περισσότερες από 320 δημοσιεύσεις σε έγκριτα διεθνή περιοδικά, με δείκτη απήχησης / impact factor> 1000, περισσότερες από 4000 βιβλιογραφικές αναφορές των εργασιών του και δείκτη Η>30. Επίσης, έχει συγγράψει 20 κεφάλαια σε επιστημονικά βιβλία και έχει προσκληθεί σε περισσότερες από 300 διαλέξεις σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Πρόσφατα επιμελήθηκε, σε συνεργασία με τους Roland Schmieder και Giuseppe Mancia, το εγχειρίδιο «Book on Interventional Therapies for Secondary and Essential Hypertation» (Springer 2016).

Ο κ. Τσιούφης είναι σήμερα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Υπέρτασης (ESH – European Society of Hypertension) και Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.