Βαρβάρα Μπαρούτσου,MD, PhD, EMAUD

Πρόεδρος Ε.Λ.Ε.Φ.Ι., WEC Scientific Officer NOVARTIS

Η Βαρβάρα Μπαρούτσου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με ειδίκευση στην Εσωτερική Παθολογία, διδακτορική διατριβή στην Παθοφυσιολογία του Αναπνευστικού συστήματος και μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομικών της Υγείας στο Stockholm School of Economics. Είναι κάτοχος διπλώματος European Market Access από το University Claude Bernard Lyon 1 και διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στην κλινική έρευνα (PhI-IV), σε περισσότερα από 200 προγράμματα.

Έχει μακρά θητεία ως κλινικός ιατρός και ερευνήτρια, Ιατρικός και Επιστημονικός Διευθυντής  στη Φαρμακευτική Βιομηχανία (ΜSD, Abbott, Sanofi, Νοvartis)  για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρώπη.

Σήμερα κατέχει τη θέση του Western Europe Chief Scientific Officer για τη Novartis στην Eλβετία.

Παράλληλα, έχει διαρκή επιστημονική και θεσμική δραστηριότητα, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛΕΦΙ) και μέλος διεθνών επιστημονικών εταιρειών (ΙFAPP, EASD) και ομάδων εργασίας (DIA).

Συμμετέχει ως εισηγήτρια σε μεταπτυχιακά προγράμματα Ιατρικών Σχολών και άλλων Πανεπιστημίων (American College of Greece) σε θέματα δεοντολογίας & μεθοδολογίας στην κλινική έρευνα, φαρμακευτικής και ιατρικής νομοθεσίας, καθώς και αρχών πρόσβασης & χρήσης φαρμάκων.