Δρ. Αγγελική Σπαθάρου

Partner, Healthcare Systems at McKinsey & Company

Η Δρ. Αγγελική Σπαθάρου είναι Partner στις Υπηρεσίες Συστημάτων Υγείας στη συμβουλευτική επιχειρήσεων McKinsey & Company στο Λονδίνο και μέλος της διοικητικής ομάδας της εταιρείας για την Ε.Ε. Είναι επικεφαλής των υπηρεσιών Advanced Analytics της McKinsey για πληθυσμούς με χρόνιες παθήσεις και των θεμάτων Accountable Care Systems για την Ευρώπη. Tην περίοδο 2013-2016 ήταν επικεφαλής των Υπηρεσιών Συστημάτων Υγείας για τη Λατινική Αμερική και συνεργάστηκε επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και κρατικά συστήματα Medicaid, σε θέματα ψηφιακής υγείας, βελτιστοποίησης και παραγωγικότητας και επανασχεδιασμού στρατηγικής στον τομέα της παροχής υπηρεσιών.

Tο 2011 η Δρ. Σπαθάρου σχεδίασε τη στρατηγική «Ελλάδα 2021 – 10 Χρόνια Μπροστά» για την εθνική αναπτυξιακή πολιτική γενοσήμων, τον ιαματικό τουρισμό και τις υπηρεσίες υγείας για ηλικιωμένους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις.

Είναι κάτοχος M.Phil. και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Είναι μέλος του Audit and Risk Committee του London School of Economics (LSE), Governor του LSE, μέλος του ΔΣ του κοινωφελούς οργανισμού Action on Addiction και Πρόεδρος του ΔΣ του κοινωφελούς οργανισμού Kids’ City (2009-2013) στην Αγγλία, και μέλος του Advisory Board του Centre for Research Excellence in Mesoamerica for Cancer and Diabetes με υποστήριξη του National Cancer Institute (NCI) των Ηνωμένων Πολιτειών.