Κριτική Επιτροπή

Η Κριτική Επιτροπή απαρτίζεται από επιστήμονες με ευρεία γνώση και εξειδικευμένη εμπειρία στον τομέα του φαρμακευτικού μάρκετινγκ, στελέχη φαρμακευτικών οργανισμών, καθώς και εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Στην 5μελή Κριτική Επιτροπή των Αριστείων 2016-2017 συμμετέχουν οι:

 

Γεώργιος Μπαλτάς

Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής

Καθηγητής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ του Warwick Business School

Ο Καθηγητής Γεώργιος Μπαλτάς έχει δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, οι οποίες έχουν λάβει τέσσερεις διακρίσεις και περισσότερες από 1300 αναφορές στη διεθνή βιογραφία. Συμμετείχε σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές πολλών διεθνών συνεδρίων, ενώ διατέλεσε επί σειρά ετών συντονιστής του Modeling & Forecasting track της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μάρκετινγκ. Έχει επίσης εργαστεί ως κριτής επιστημονικών εργασιών και βιβλίων με σημαντικά ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως για παράδειγμα τα Decision Sciences, Marketing Science, International Journal for Research in Marketing, Journal of Retailing, Journal of the Operational Research Society, International Marketing Review, European Journal of Operational Research, Biometrics, Journal of the Academy of Marketing Science, και είναι μέλος των συντακτικών επιτροπών των περιοδικών Industrial Marketing Management, International Journal of Retail and Distribution Management και Journal of Product and Brand Management.

 

Δημήτρης Ρίχτερ, MD, FESC, FAHA

Διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής Ευρωκλινικής Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας

Ο Δημήτρης Ρίχτερ τελείωσε την ειδικότητα του στην Καρδιολογία, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών το 1999 και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Μεγ. Βρετανία με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας. Σήμερα είναι Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την επιδημιολογία και τους παράγοντες κινδύνου της στεφανιαίας νόσου στον Ελληνικό πληθυσμό, αναπτύσσοντας πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει σε έγκριτα διεθνή καρδιολογικά περιοδικά άνω των 50 εργασιών, έχει παρουσιάσει περισσότερες από 300 ερευνητικές εργασίες του σε συνέδρια και έχει υπάρξει προσκεκλημένος ομιλητής σε περισσότερα από 1000 συνέδρια τα τελευταία έτη. Έχει γράψει 6 κεφάλαια σε βιβλία Καρδιολογίας, είναι κριτής εργασιών σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια και περιοδικά καθώς και υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού «Καρδιά και Αγγεία» του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας.

 

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ομάδας Πρόληψης Στεφανιαίας Νόσου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, καθώς και πολλών άλλων επιστημονικών επιτροπών. Έχει υπάρξει μέλος της επιτροπής εκπόνησης κατευθυντηρίων οδηγιών, τόσο στην Ελληνική όσο και στην Ευρωπαϊκή Καρδιολογική Εταιρεία.

 

Όσον αφορά το κοινωνικό του έργο, έχει συμμετάσχει σε αποστολές της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στη Λιβερία και την Αρμενία, έχει εργαστεί ως Ιατρικός διευθυντής της ίδιας οργάνωσης στην Ελλάδα και έχει συμμετάσχει στο Δ.Σ. της για 4 έτη.

 

 

Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος, MRB Hellas

Ο Δημήτρης Μαύρος είναι Πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. από το 2016, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος από το 1997 μέχρι και το 2006, Πρόεδρος Δ.Ε. Τομέα Ηγεσίας Ε.Ε.Δ.Ε. από τον Ιούνιο 2010 μέχρι και τον Ιούνιο 2016 και από Ιούνιο 2016 μέχρι και σήμερα Ex Officio μέλος Δ.Σ.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Τμήματος Φυσικής (Πτυχίο Φυσικής) και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Τμήματος Ηλεκτρονικής. Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σε Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, με εξειδίκευση σε θέματα Στατιστικής.

 

Από το 1986 έως σήμερα εργάζεται στην MRB HELLAS A.E. Στη διάρκεια της συνεργασίας του με την MRB HELLAS έχει χειριστεί μεγάλους Έλληνες και Πολυεθνικούς πελάτες, Μ.Μ.Ε. και Οργανισμούς του Δημοσίου. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως επίσημος εισηγητής σε συνέδρια του Ε.Ι.Μ., της Ε.Δ.Ε.Ε., της Ε.Ε.Δ.Ε., του ΕΙΕΠ, της Λέσχης Επιχειρηματικότητος του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, του ECR και άλλων επίσημων φορέων της χώρας.

 

Καταξιωμένο στέλεχος στον επαγγελματικό χώρο της έρευνας αγοράς, με συστάσεις όχι μόνο εντός της ελληνικής αγοράς αλλά και σε περιφερειακό και σε διεθνές επίπεδο. Ειδικά όσον αφορά στο τελευταίο, αξίζει να αναφερθεί η τιμητική διάκριση που του έγινε, συμμετέχοντας στην εξαιρετικής σημαντικότητας εξαμελή επιτροπή (Αγγλία 1 εκπρόσωπος, Γαλλία 2, ΗΠΑ 1, Ελλάδα 1, Γερμανία 1) της E.SO.MA.R. (European Society of Market Research) με στόχο την ανανέωση / αναθεώρηση των Διεθνών Κωδίκων Δεοντολογίας στον τομέα των Κοινωνικών και Πολιτικών Ερευνών.

 

Θάνος Λυκούδης, Φαρμακοποιός

Ο Θάνος Λυκούδης είναι πτυχιούχος φαρμακοποιός, απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1997 στο τμήμα πωλήσεων της Roche-Hellas και το 2002 ανέλαβε ως Junior Product Manager Eprex Hematology στην Janssen-Cilag. Ένα χρόνο αργότερα προήχθη σε Senior Product Manager Eprex Oncology.

Το 2006 αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα του ως ελεύθερος επαγγελματίας, με την ίδρυση του φαρμακείου του στο Δήμο Λαυρεωτικής όπου και λειτουργεί με επιτυχία μέχρι σήμερα. Το Μάιο του 2014 εξελέγη Τομεάρχης Φαρμακοποιών της Λαυρεωτικής με σκοπό, στόχο και όραμα την εκπαίδευση και αναβάθμιση των συναδέλφων φαρμακοποιών σε θέματα Marketing, Merchandising και Sales στον ευαίσθητο και εξόχως ανταγωνιστικό χώρο του σύγχρονου Φαρμακείου, οργανώνοντας επιστημονικές ημερίδες και συμμετέχοντας ως ομιλητής σε επιστημονικά συνέδρια του κλάδου.

 

Παράλληλα, συνδράμει με τις γνώσεις και την εμπειρία του ως συνεργάτης και σύμβουλος στο σχεδιασμό και τη χάραξη στρατηγικής σε σημαντικό αριθμό φαρμακευτικών εταιρειών που επιχειρούν στο χώρο του Φαρμακείου.

 

Σοφία Νάσιου, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ε.Φα.Μ.

Η Σοφία Νάσιου είναι εμπορικό στέλεχος με εμπειρία στη βιομηχανία φαρμάκου, προϊόντων Υγείας και καταναλωτικών προϊόντων, έχοντας δουλέψει για 20 χρόνια σε πολυεθνικούς οργανισμούς (AstraZeneca & GlaxoSmithKline), σε μία μεγάλη ελληνική εταιρεία τροφίμων (ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.) και στη διεθνή εταιρεία ανάπτυξης, παραγωγής και εμπορίας γενοσήμων θεραπειών Medochemie. Έχει ασχοληθεί με θέματα σχεδιασμού Πολιτικής Υγείας και Πρόσβασης, για λογαριασμό του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του Υπουργείου Υγείας. Ειδικεύεται στα Commercial Operations, Marketing Communications, Business Unit, Business Development, Public Policy, Government Affairs, Market Access και τη διαχείριση τμημάτων Πωλήσεων & Μάρκετινγκ.

 

Ξεκίνησε την πορεία της στην εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ δουλεύοντας στο Τμήμα Εξαγωγών για 8 χρόνια, όπου διαχειρίστηκε πάνω από 25 αγορές σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Μέση Ανατολή για ένα σημαντικό αριθμό προϊόντων σε ποικίλες κατηγορίες. Το 2006 πηγαίνει στην GlaxoSmithKline αναλαμβάνοντας τη διαχείριση τριών αγορών εκτός Ελλάδος, Κύπρο-Μάλτα-Γιβραλτάρ.

 

Εκεί ανέλαβε τη διαχείριση περισσότερων από 30 προϊόντων (OTC, Oral Health Care, Nutritional Drinks) λειτουργώντας σε τρία διαφορετικά κανάλια: στο Φαρμακείο, στο λιανεμπόριο (Mass Market) και στην Out-of-Home αγορά. Μετά από 5 χρόνια κάνει την αλλαγή στην AstraZeneca, περνώντας στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, αναλαμβάνοντας τη διαχείριση της αγοράς της Κύπρου για όλες τις θεραπευτικές κατηγορίες προϊόντων της εταιρείας, το 3rd party business της εταιρείας στην Ελλάδα, τη διαχείριση των νοσοκομείων (ανάπτυξη διαγωνισμών, διαχείρισης off-patent portfolio, πρόσβαση νέων προϊόντων στο νοσοκομειακό περιβάλλον), business development projects όπου εργάστηκε μέχρι το 2014. Στη συνέχεια λειτούργησε ως Consultant σε Life Science & FMCG, ενώ το 2016 ενεπλάκη σε θέματα σχεδιασμού Πολιτικής Υγείας, διαχειριζόμενη θέματα συνολικά του κλάδου της Υγείας.

 

Από το Μάρτιο 2017 έχει τη θέση Global Marketing Manager στη Medochemie, έχοντας αναλάβει τη κεντρική διεύθυνση Marketing & Business Development της εταιρείας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωργικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά με έμφαση στις Στρατηγικές Αποφάσεις από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone